«

»

Solsidan hela dagen

Vemdalenin laskettelualue koostuu kolmesta eri alueesta VemdalskaletistaBjörnrikestä ja Klövsjö/Storhognasta. Me asustelemme Klövjössä, joten olemme tutustuneet tähän alueeseen. Eilen kävimme ennen huskyajelua laskettelemassa Storhognassa.

Storhogna ja Solsidan – ei näkynyt Mickania

Näiden kahden alueen Storhognan ja Klövsjön välillä on siirtymäreitti, joten siinä ei tarvita autoa. Vemdalskalettiin ja Björnrikeen on lyhyt matka, mutta kuitenkin autolla tai skibussilla mentävä. Kaikissa näissä hiihtokeskuksissa on rinteitä sekä lapsille että vaativampaan makuun. Todella vaativaankin, koska Vemdalenin kolmessa keskuksessa on kilpailtu Ruotsin alppilajien mestaruudesta, mutta myös naisten MM-tason pujottelusta sekä suurpujottelusta.

Näiden kolmen alueen rinnelukumäärä on 55 ja Klövjön ja Storhognan alueella on yhteensä 21 rinnettä. 3 mustaa, 2 punaista ja loput sinisiä ja vihreitä. Aurinko paistaa rinteeseen aamusta lähtien ja iltapäivällä voi siirtyä ylemmäs tunturille, jossa auringonpaiste jatkuu pitkälle iltapäivään. Vuoden 2011 investointi tänne Klövsjöhön oli 6 hengen tuolihissi, joka kuljettaa laskettelijat huipulle reilussa 4 minuutissa, myös pienimmät laskijat. Huipulla on rinteitä kaiken tasoisille laskijoille. Eilen laskettelimme moneen otteeseen pitkää Lätta Slingania, mutta tänään rinne oli hyvin jäinen. Tänään olimme koko päivän Fun Parkin rinteissä. Perheen miehet tekivät pistoja välillä punaiseen ja mustaan rinteeseen.


Aurinko paistoi tänään täysin pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli parhaimmillaan varjossakin +5 C eikä tuulta lähes ollenkaan. So called täydellinen lasketteluilma. Viisi tuntia rinteessä teki jaloista spagettia ja sai kasvot punoittamaan auringosta.

Alakuvassa näkymä mökkimme terassilta ja yläkuvassa näkymä huipulta Fun Parkkiin
After-Ski rinteessä Katrinastuganilla sekä laskettelun jälkeen hotelli Klövsjöfjällissa. Huomatkaa höyhenet.

After-Skissä löysimme ruotsalaista pääsiäisjuomaa Apotekarnas Påskmustia. Juoma maistui kotikaljan, omenalimonadin ja kola-juoman kombinaatiolta. Ei hassumpaa sanoivat lapset ja minä myös. Tätä samaa juomaa myydään joulun aikaan Julmust -nimellä ja myyntimäärät ovat huiketa. Apotekarnas Påskmust oli tänäkin vuonna myyty loppuun varastoista jo ennen pääsiäistä.

Koska olemme viettäneet paljon aikaa Ylläksellä sesongin ulkopuolella, niin olemme tottuneet laskettelemaan väljästi. Täällä toteutuu sama, vaikka tänään taisi olla huippumäärät laskettelijoita rinteessä. Siltikin laskettelun nautinto säilyi, eikä aika kulunut jonottamiseen tai muiden laskijoiden väistelyyn. Kuulin tästä muutamalta ystävältäni jo ennen tänne tulemista – Åren veroinen laskettelukeskus, mutta ilman ruuhkia ja hieman vaatimattomalla after-ski meiningillä, mutta myös edullisemmilla hinnoilla eli monipuoliset, hyvin hoidetut rinteet, nopeat lapsille sopivat hissit ja siltikin väljää laskettelua. Voiko sitä muuta toivoa, kun meille riittää tällainen after-ski.

www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>