«

»

Vänner i Vemdalen

Åren jälkeen pääsiäispäivänä matkasimme parin tunnin matkan päähän Ruotsin kolmanneksi suurimpaan laskettelukeskukseen, Vemdaleniin. Vemdalen koostuu oikeastaan kolmesta eri keskuksesta ja jopa neljästä eri alueesta. Ajomatkalla ensimmäisenä silmään osuu Klövsjö, jonka huipulta pääsee laskemaan alas pienen Storhognan rinteille. Klövsjöstä matkaa ei enää ole paljoakaan Vemdalsskaletiin, joka sijaitsee ikään kuin kolmen keskuksen välissä. Vemdalsskaletista kolmanteen keskukseen Björnrikeen on noin reilun vartin matka. Ensimmäinen aamumme valkeni Vemdalsskaletissa aurinkoisena ja lumilautaoppaaksemme saimme ihanan Johannan.

vemdalen_morgon

photo 2_3

photo 5_2

Untitled

Vemdalsskaletissa erityistä riemua herättivät rinteiden suomalaishenkiset nimitykset kuten Pers ja Nääs. Johanna oli erittäin mukava ja avulias opas, ja oli itsekin iloinen siitä että pääsi kerrankin laskemaan ihan tyttöjen kesken. Vemdalenissa suksijat ovat kuulemma saaneet liiallisen yliotteen laskukulttuurista ja Johanna onkin tätä vastaan taistellakseen perustanut oman lumilautakauppa Broken Bonesin yhdessä poikaystävänsä kanssa. Päätimmekin suunnata sinne vierailulle heti lounaan jälkeen.

photo 1_3

photo 4_2

photo 3_3

Lounasta söimme rinneravintola Hovdestuganissa Vemdalsskaletin huipulla 914 metriä meren yläpuolella. Ulkopuolella ihmiset ja heidän karvaiset kaverinsa nauttivat porontaljoilla auringonpaisteesta sen pilkistäessä pilvien takaa. Lounasvalikoma oli poikkeuksellisen herkullinen ja nautimme mm. kantarelli-poronkäristystä, pastaa ja lettuja.

photo 4_3

photo 1_2

Untitled

photo 3_1

Untitled

Broken Bonesiin pääsimme helposti rinteestä kävellen ja paikan päällä Johanna ja poikaystävänsä Oscar tarjosivat meille Gnun demolautoja lainaan seuraavaksi päiväksi. Itsellänikin on Alaskan-kodissa Gnun B-Nice ja Suvia lykästi suuresti kun hän sai lainaan juuri tämän saman laudan.

Untitled

Untitled

Seuraavana aamuna suuntasimme laskukengät syyhyten Björnriken puolelle testaamaan demolautojamme. Johanna lähti tällä kertaa mukaan ihan kaveripohjalta vapaa-ajallaan. Björnriken puolella oli Alaska-nostalgiaa aiheuttava Kodiak-niminen rinne jota oli tottakai pakko päästä laskemaan. Rinteet olivat pitkiä ja hyvässä kunnossa, ja uutuuttaan hohtava tuolihissi vei meitä nopeasti ylös huipulle.

photo 4_1

photo 5-1

Ja pitää kai myös mainita että GNU:n laudat ovat parhaita ikinä – myös silloin kun ne ovat vain lainassa. Kyllä kelpasi karvailla ja pöllytellä lunta!

photo 1

photo 2

IMG_8285

photo 4

Huipulla innostuimme Suvin kanssa vielä kuvailemaan ja hyppelehtimään ihanassa auringonpaisteessa ja viis veisasimme kovasta tuulesta.

IMG_2217

IMG_2240

IMG_2261

photo 5

Ennen kotimatkaa nautimme vielä liki täydellisen laskupäivän päätteeksi kaakaota ala-asemalla yhdessä Johannan kanssa ja totesimme, että takaisin on vielä joskus päästävä. Kiitos vielä Johanna, Broken Bones ja Vemdalen, että teitte matkastamme unohtumattoman!

IMG_2286

IMG_2285

http://wheelslikepowder.blogspot.fi/
http://deepredblues.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>